Finala e totul

Fotbal mondial

04/06/2014 Comments (1) Sport

Antrenament de handbal

UPDATE: Câteva imagini de la antrenament găsiți în reportajul colegilor de la Dolce Sport.

În mailul de “convocare” scria “ne vedem la ora 16, dar nu e o problemă dacă ajungi la antrenament un pic mai târziu”. Haha, dincolo de faptul că nu îmi plac întârzierile, cum era să pierd 15 minute, să zicem, din ocazia unică a unui antrenament cu Christian Gaudin, noul antrenor al naționalei de handbal a României. Dacă nu știți cine a fost jucătorul Gaudin, aruncați un ochi pe pagina lui de pe wikipedia, eu vă spun doar că e dublu campion mondial cu naționala Franței. Știți, cred, povestea, cei pe care i-am învățat handbal în anii ’70 – ’80. Doar că, așa cum îmi place să spun, istoria are un simț al umorului aparte, iar azi rolurile s-au inversat. De la ultima medalie a handbalului masculin românesc, Franța a câștigat 4 titluri mondiale și 3 titluri europene.

În ultimii 18 ani (adică de la terminarea liceului) cred că am mai jucat handbal o singură dată, anul trecut, alături de bloggeri, iar de un antrenament serios de handbal nu am avut parte niciodată, deși nu se poate spune că n-aș fi avut cu cine, că prin familie am ceva sămânță handbalistică, dacă îi pot spune așa. Ședința nu a durat decât circa o oră, o oră și un pic cu tot cu discuția introductivă, dar credeți-mă că o resimt și azi, la 24 de ore de la încheiere. Calitativ vorbind, a fost aproape identică cu cea a sportivilor ce alcătuiesc naționala României, cantitativ am primit ceva mai puține exerciții, ca să nu ne dăm sufletul pe parchetul din Sala Dinamo. Fostul internațional român Rareș Fortuneanu, secundul lui Christian, a condus încălzirea și ne-a ghidat în permanență pe durata exercițiilor.

La sfârșitul antrenamentului, în timp ce noi făceam poze cu Christian și Rareș, în sală își făceau apariția cei care sâmbătă vor avea o sarcină grea, în fața uneia din cele mai puternice naționale de handbal masculin ale lumii – Suedia, condusă de un jucător emblematic pentru handbalul suedez: Staffan Olson. Da, e acel inter dreapta cu părul lung, un viking adevărat, cu un șut formidabil. Ghionea, Buricea și colegii lor păreau extrem de concentrați pentru meciul cu niște adversari mult mai bine cotați, patru din ei jucând la finalistele Ligii Campionilor din acest an.

antrenamentSâmbătă, 7 iunie 2014, de la ora 18:00, România joacă meciul tur al dublei de baraj împotriva Suediei, pentru calificarea la Campionatul Mondial ce va avea loc în Qatar, la începutul lui 2015. Prețul biletelor la partida ce are loc în Sala Dinamo este de 5 lei (adică cinci lei), clar nu un impediment. Și rugămintea staff-ului naționalei este să veniți în roșu (în galben joacă Suedia).

One Response to Antrenament de handbal

  1. […] handbalului românesc. De altfel, la una din inițiativele de promovare am și fost prezent (vezi antrenamentul cu Christian Gaudin, antrenorul naționalei […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *