Cum m-a dezamagit Viena

Hai la polo!

18/07/2012 Comments (2) Blog

Expozitie 50 de ani de Politici Agricole Comune in Europa

Mai tineti minte sper articolele pentru campania Blogger European (aici si aici) legate de politicile agricole. Ei bine, sa nu credeti ca tema a disparut de la mine de pe blog. Astazi (n.a 18 iulie) am participat la deschiderea in Romania a expozitiei ,,PAC@50: Trecut, prezent si viitor”. Asa cum spune si numele, este o expozitie ce aniverseaza 50 de ani de politici agricole comune in Europa, modul in care ele au evoluat si permanentele schimbari ce au vizat, pe rand, siguranta alimentara, cresterea competitivitatii economice, grija pentru mediul inconjurator si biodiversitate.

Expozitia a debutat pe 16 aprilie in Spania si include in traseul sau tari precum Grecia, Olanda, Lituania, Portugalia etc. In Romania ea este deschisa in perioada 18-22 iulie in Sala Acvariu a Muzeului Taranului Roman. Itinerariul european al expozitiei se incheie in luna decembrie la Bruxelles. Foarte interesanta mi s-a parut aplicatia ce viza produse traditionale a caror calitate si specificitate este recunoscuta si protejata la nivel european – de ex. branza Gouda in Olanda, Roquefort in Franta, berea muncheneza, paprika pentru vecinii unguri sau magiunul de Topoloveni pentru Romania (Daca reusesc sa gasesc aplicatia si online, promit sa revin cu link catre ea).

UPDATE! Am gasit link catre baza de date cu produse – o gasiti aici

Politici Agricole Comune

Expozitia include inca doua evenimente-satelit. Vineri, 20 iulie, incepand cu ora 11:00, puteti participa la conferinta intitulata Satul, lada de zestre a Europei – Dezvoltare rurala prin intermediul valorilor mostenite”, organizata de asociatia “Cele mai frumoase sate din România”. Sambata, 21 iulie, incepand ora 15:30, aveti ocazia sa redescoperiti mestesugurilor românesti prin participarea la o sezatoare.

Organizatori: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Muzeul Taranului Roman

2 Responses to Expozitie 50 de ani de Politici Agricole Comune in Europa

  1. delia says:

    Interesanta postare pentru cei cunosscatori

  2. […] Blog?rului European Chinezu am participat ieri, în compania extrem de agreabil? a amicului Marius Matache, la lansarea expozi?iei ”PAC@50: Trecut, prezent ?i viitor” 18-22 iulie, adic? despre […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *